The last time I promised to all of you the secret recipe of my favourite dish: Chicken Masala (see my post http://jayamary.blogspot.co.at/2015/01/food-bombay-indian-restaurant_16.html ). Moreover I will share of you this picture of me in Saree, the typical indian colorful dress. I wore it for some fashion show and contests, like Miss India Italy, and also when I was in India in 2013. I will write another post about it and post more pictures of it. :)
- chicken
- special spices for chicken masala (you can buy in Indian Restaurant like Bombay, or in indian shops
- oil/fat
- onions
- garlic
- ginger
- curry
- red curry
- salt
- cream/koko´s milk
1)cut the chicken in pieces and cook them in a pot with fat or oil and the spices, until it will turn out in a gold colour like in this picture;
2)prepare the sauce apart con oil, onions, ginger, garlic and spices for Masala and mix all together until it becomes a kind of puree;
3)once the chicken is ready, pour it in a pan with some oil and with 3 big spoons of sauce:
4) add some extra spices (curry, red curry, salt)
5) add a little bit of cream or koko´s milk
6) let it cook for 5/7 minutes and the chicken will be ready to be eaten! :)
Thanks to Monika for the delicious recipe and for inviting me to take these pictures and participate to this cooking moment!
Have a nice cooking to all of you!
Gnam Gnam
Jaya
#Theindiangirl
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Oggi torno a parlarvi di cibo indiano, dato che oggi vado a pranzo al ristorante indiano Bombay.
L´ultima volta ho promesso a tutti voi la ricetta segreta del mio piatto preferito: il pollo Masala (leggete il post http://jayamary.blogspot.co.at/2015/01/food-bombay-indian-restaurant_16.html). In piú, voglio mostrarvi alcune foto di me in Saree, il tipico e colorato vestito indiano. L´ho indossato per alcune sfilate di moda e per concorsi, come Miss India Italy, e anche quando sono stata in India nel 2013. Scriveró un altro post su questo tema e metteró piu foto a riguardo :)
Ecco qui tutti gli ingredienti di cui avete bisogno per il Chicken Masala:
- pollo
- spezie speciali per il chicken masala (potete comprarle nei ristoranti indiani come Bombay oppure nei negozi di alimentari indiani)
- olio/grasso
- cipolle
- aglio
- zenzero
- curry
- curry rosso
- sale
- panna da cucina o latte di cocco
Adesso potete procede a passi:
1)tagliare il pollo a pezzetti e farlo cuocere in una pentola con grasso o olio e le spezie, fino a quando non diventerá dorato come nella foto:
2)preparare a parte la salsa con olio, cipolle, zenzero, aglio e spezie per il Masala e frullare tutto assieme fino a creare una specie di puré;
3)una volta pronto il pollo, versarlo in una padella con un pó di olio e 3 cucchiai grandi di salsa, aggiungere un pó di spezie extra (curry, curry rosso, sale), un pó di panna da cucina o latte di cocco e lasciare cuocere per 5/7 minuti e il pollo sará pronto per essere mangiato! ;)
Grazie a Monika per la buonissima ricetta e per avermi invitato a partecipare e questa sessione di cucina e poter fare queste foto!
Buona cucina a tutti voi!
Gnam Gnam
Jaya
#Theindiangirl
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