Today I want to share with you my last Saturday´s experience and give you a tip about a great restaurant in Solagna, near Bassano del Grappa in Veneto (Italy) if you will ever find yourself nearby.
Saturday night, after our usual aperitivo, my friends and I went for a dinner by "Da Doro", a little tavern in which we love to go.
(This pics are from the official website: www.dadoro.it)
I adore this restaurant and I love their kitchen: it´s a combination of innvation and tradition, all dishes are tasty, eye-catching and prepared with passion, location is familiar but elegant, with excellent service. Every details is chosen with attention and taste, there is a touch of old and modern that celebrates the particularity of the place.
The presentation of the menu is unconventional and modern: the waiter comes with an Ipad, showing the pictured of the plates and expaining everything about them, giving you suggestion and tips. The chef is usually coming out of the kitchen at the end to ask if they liked the food and to give some other expalanation about the process of choosing ingredients and the cooking preparation methods he used to create such deliciuos dishes. All staff show a real passion for food and for their work: they are able to create a comfortable atmosphere, perfect to spend a beautiful dinner with family or friends, living a full experience of tastes and parfums.
The menu is never the same: according to season, the chef chooses approximately 4 appetizers, 4 main dishes, 4 second plates and 4 desserts. There are always innovative and original proposals with the traditional tastes of Veneto´s kitchen. Their secret is to combined genuine simple ingredients with each other, creating new groups of taste: the result is a complete new taste perception. All ingredients are highly selected and you can find a long list on the website.
This new interpretation of usual and simple ingredients is what really amazes me: with passion and fantasy is possible to create extraordinary tasty plates.
Here some pictures of what we chose this Saturday: trout sandwich, chicken veggy cake, trout tagliatelle with savoy cabbage, rabbit with polenta, pasta with white ragú, and some desserts.
For this dinner with friends I chose a classic outfit with black trousers, white body and black tailleur jacket. To give an original touch to the outfit I chose my Valentino Rockstud (http://jayamary.blogspot.co.at/2014/12/valentino-rockstud.html).
A greeting with a selfie from me and my baby :)
Ciao Ciao
Jaya
#Theindiangirl
************************************************************************************
Tutti conoscono la fama della cucina italiana, penso che sia confermata in tutto il mondo.
Oggi voglio condividere con voi la mia esperienza di sabato scorso e darvi un consiglio a propositio di un ottimo ristorante a Solagna, vicino a Bassano del Grappa in Veneto (Italia), se vi troverete mai nelle vicinanze.
Sabato sera, dopo il nostro aperitivo usuale, io e i miei amici siamo andati a cena "Da Doro" una piccola osteria dove ci piace molto andare.
Adoro questo ristorante e amo la loro cucina: é una combinazione di innovazione e tradizione, tutti i piatti sono saporiti, una gioia per occhi e palato e preparati con passion, la location é famigliare ma elegante, con un servizio eccellente. Ogni dettaglio é scelto con attenzione e gust0, c´é un tocco di nuovo e moderno che esalta la particolaritá del luogo.
La presentazione del menu é non convenzionale e moderna: il cameriere arriva con un Ipad, mostrando le foto dei piatti e spiegando tutto a proposito, dando suggerimenti e consigli. Lo chef solitamente esce dalla cucina a fine serata per chiedere se il cibo é piaciuto e dando altre spiegazioni sul processo di scelta degli ingredienti e i metodi di preparazione e cottura che ha utilizzato per creare questi piatti deliziosi. Tutto lo staff mostra una passione reale per il cibo e per il loro lavoro: sono capaci di creare un´atmosfera piacevole e perfetta per trascorrere una bellissima cena con famiglia o amici, vivendo una piena esperienza di gusti e sapori.
Il menu non é mai lo stesso: a seconda della stagione, lo chef sceglie piú o meno 4 antipasti, 4 primi, 4 secondi e 4 desserts. Ci sono sempre proposte innovative e originale con i gusti tradizionali della cucina veneta. Il loro segreto sta nel combinare ingredienti genuini e semplici tra loro, creando nuovi gruppi di gusto: il risultato é una percezione di gusto completamente nuova. Tutti gli ingredienti sono altamente selezionati e si puó trovare una lista completa sul sito web.
Questa nuova interpretazione di ingredienti semplici e usuali é ció che realmente mi esalta: con passione e fantasia é possibile creare piatti straordinari e deliziosi.
Ecco alcune foto di quello che abbiamo scelto questo sabato: panino di trota, torta con verdure e pollo, tagliatelle alla trota e verza, coniglio con polenta, pasta al ragú bianco e alcuni dolci.
Per questa cena tra amici ho scelto un outfit classico, con un pantalone nero, body bianco e giacca tailleur nera. Per dare un tocco originale all´outfit ho scelto le mie Valentino Rockstud (http://jayamary.blogspot.co.at/2014/12/valentino-rockstud.html).
Un saluto con un selfie da me e il mio baby :)
Ciao Ciao
Jaya
#Theindiangirl
No comments:
Post a Comment